Nagyvárosi családi ház konyhája

Megrendelőnk részletes igényei alapján valósítottuk meg ezt a családi konyhát. Egyik szempont a fekete, a fehér és a tölgy szín letisztult megjelenése, a másik a korszerű és minden igényt kielégítő műszaki tartalom diszkrét beépítése volt.


nagyvarosi 05


A konyhabútor kialakítása azért speciális, mert az építész a lakótér tagolását a közös funkciót betöltő helyiségekben kifejezetten átláthatóan tervezte. A nappali, az étkező, a konyha és az előszoba egy légtér. Ebből adódóan figyelmet kellett fordítanunk anyaghasználat tekintetében a stílusazonos megjelenésre, illetve arra is, hogy a konyha jobb oldali, álló szekrénnyel határolt részét követően (amely a beépíthető hűtőszekrényt foglalja magában) visszakanyarodva már az előszobába jutunk. Így a konyha jobb oldala felveszi az előszobában található gerenda miatti alacsonyabb magasságot és visszafordul a bejárat felé.




 

nagyvarosi 04Megrendelőnk kifejezett kérése volt a pultra ültetett fekete, felfele nyíló roló, amelyben konnektor és kávéfőző kapott helyet. Szintén kifejezett kérés volt a szigetben elhelyezett, pultba süllyesztett fekete konnektor, amely az előkészítő munka során nyújt segítséget a konyhai készülékek csatlakoztatásához.

Az alsó-felső elemek közötti fal téglalap formájú matt antracit csempeburkolatot kapott, amelyet parkettamintában helyeztek fel. 

A frontokra élre szerelt acél fogantyút terveztünk, a vasalatokat pedig minden front mögött csillapítással oldottuk meg. Így a kivetőpántok fékezett Blum szerelvények, a fiókok pedig szintén csillapított, nagy teherbírású, hangtalan Blum Aventos vasalatok.



nagyvarosi 06

A páraelszívást teljesen beépített, páraelszívóval oldottuk meg, amely alatt indukciós Electrolux főzőlap kapott helyet. Szintén az Electroluxtól választottunk gőzfunkciós sütőt és mikrosütőt - ezeket a készülékeket gondoltuk stílusában megfelelőnek a többi látható fém kiegészítőhöz (fogantyúk), illetve tudásszintjük is a megrendelő által elvártnak megfelelő.

A faerezetes elemek mintegy keretet adnak a tükörfényes fehér frontoknak. A legfelső, mélyebb elemek aljába, illetve a fehér felső szekrények aljába síkba mart LED világítást süllyesztettünk, amelyek színhőmérséklete 4000K. A felső sor káprázásmentes, matt fedlapot kapott, míg az alsó víztiszta fedlapja a lehető legtöbb fényt engedi át, megfelelő fényerőt biztosítva ezzel a konyhai munkafolyamatoknak.